Cibuloviny jako vhodný doplněk květnaté louky

Po letech výroby travinobylinných směsí pro nejrůznější využití, od květnatých luk pro městskou zeleň a rodinné zahrady, přes bylinné a štěrkové trávníky, až po rekultivační směsi, jsme do nabídky zařadili také botanické druhy cibulovin, které ještě více podtrhnou estetickou stránku již tak atraktivních travinobylinných směsí z naší nabídky.

Významnou předností cibulovin v louce je jejich brzký květ, obvykle časně z jara. Dříve, než se svými barvami prosadí zastoupené dvouděložné druhy. V případě některých porostů pak také vzroste dojem přirozenosti, jelikož jsou cibuloviny často běžnou součástí původních společenstev v naší krajině.

Cibuloviny nejsou přímo obsažené ve směsích, ale je možné si je jednotlivě doobjednat již od jediného kusu. Jejich výsadbu na stanoviště pak provedeme před podzimním výsevem osiva samotného. Neváhejte a shlédněte naši prvotní nabídku pro podzim 2023. S dymnivkou a sasankou proměníte směs RUSALKA doslova v pohádkový háj, zatímco šafrán doplněný do bylinného trávníku přetvoří pochozí prostor v atraktivní záhon plný inspirace a fantazie.

RSM 2.4 - Bylinný trávník + Šafrán Tomassiliho

SLUNOVRAT, KARNEVAL + Šafrán Tomassiliho, Česnek žlutý, Ladonička bleděmodrá, Kosatec síťkovaný, Ladoňka dvoulistá

RUSALKA + Sasanka hajní, Dymnivka dutá, Kandík psí zub, Řebčík kostkovaný, Hyacintovec britský, Česnek sicilský

RAKOVEC + Tulipán planý, Narcis vonný, Řebčík kostkovaný, Hyacintovec britský, Bledule letní